لینک سازی داخلی، نکات مهم در لینک بیلدینگ

یکی از ابزار های مهم در سئو سایت لینک سازی داخلی است، توجه به لینک بیلدینگ اصولی می تواند تضمینی برای موفقیت سئو باشد و با رعایت نکات مهم در لینک سازی به رتبه های بهتری در گوگل دست خواهید یافت. در این مقاله در مورد اهمیت لینک سازی داخلی و انواع روش های لینک دهی داخلی اطلاعاتی خواهیم داد و در ادامه برخی به برخی مشکلات و اشتباهاتی که در آن رخ خواهد داد می پردازیم.
لینک بیلدینگ در سایت

لینک سازی داخلی چیست؟

لینک سازی داخلی یا Internal link building در واقع ایجاد راه ارتباطی بین محتوا و صفحات سایت می باشد و با استفاده از ابزار های مختلف لینک دهی اتصال بین برگه های مختلف یک سایت انجام می پذیرد.تمام مواردی که کاربر با کلیک کردن بر روی آن به سایر صفحات منتقل می شوند، نظیر لینک های موجود در منو، لینک های موجود در متن و یا دکمه ها، بنر و تصاویر مختلف بخشی از انواع لینک سازی داخلی محسوب می شوند.

اهمیت لینک سازی داخلی در سئو

لینک سازی داخلی در سئو از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، از این طریق شما نه تنها مخاطب را به صفحات گوناگون هدایت می کنید، بلکه مسیر موتور های جستجو در سایت را نیز مشخص می کنید. یکی از فاکتور های مهم در سئو نرخ خزش و ماندگاری ربات ها در سایت هست و برای افزایش این دو فاکتور باید اهمیت لینک سازی داخلی را درک  کرده باشید و این کار را به درستی انجام داده باشید.

ربات های جستجوگر وقتی وارد صفحه ای می شوند تمام موارد موجود در آن را بررسی می کنند و اگر محتوای شما حاوی لینک باشد به صفحات جدید نیز منتقل شده و محتوای آنها را هم مورد بررسی قرار می دهند. در واقع باید این مساله را درک کرد که اگر یک برگه از سایت وجود داشته باشد که هیچ لینک داخلی برای آن وجود ندارد و در سایت مپ سایت هم موجود نباشد، موتورهای جستجو از وجود آنها بی خبر می مانند، چرا که هیچ گونه مسیر دسترسی برای آن ایجاد نشده است.

اهمیت لینک داخلی از نظر گوگل

ربات های جستجوگر گوگل مدام در حال بررسی صفحات سایت و شناسایی محتوای آنها هستند، و یکی از فاکتور های مهم گوگل برای ایندکس کردن برگه، وجود لینک داخلی است به طوری که گاهی صفحات فاقد لینک داخلی را حتی ایندکس هم نمی کند. در اصطلاح به صفحاتی که هیچ لینک داخلی دریافت نکرده اند، صفحات یتیم یا Orphan page گفته می شود. برای بهبود عملکرد سایت باید این صفحات یتیم شناسایی شوند و برای آنها لینک سازی داخلی صورت پذیرد.

لینک سازی داخلی یا شبکه سازی داخلی

ایجاد لینک های داخلی متعدد برای یک برگه به تنهایی ضامن کسب جایگاه و رتبه در گوگل نیست، بلکه لینک بیلدینگ ابزاری است که در جهت شبکه سازی داخلی صورت پذیرد.منظور از شبکه سازی داخلی ایجاد لینک برای صفحات گوناگون است با این روش مخاطب و موتور های جستجو با کلیک کردن بر روی لینک ها از مسیر های گوناگونی حرکت می کنند و با این کار  به نوعی نرخ خزش ربات ها در کل سایت بالا می رود.در صورتی که شبکه سازی خوبی رخ ندهد و فقط برای صفحات هدف یا لندینگ پیج ها لینک سازی داخلی انجام شود، به نوعی مسیر ربات ها را محدود و محصور می شود، باید دقت کرد که ربات ها در تله ی لینک سازی غلط به دام نیافتند.

آموزش لینک سازی داخلی اصولی

برای لینک سازی داخلی اصولی باید به چند نکته را در نظر گرفت و با توجه به آنها لینک سازی را انجام داد.

  • لینک سازی موضوعی

    در این نوع لینک سازی ما صفحاتی که در حیطه یک موضوع خاص هستند را به یکدیگر متصل می کنیم، به طور مثال در این تکنیک لینک دهی بین مقالات یک دسته بندی و یا بین محصولات هم گروه بیشتر اتفاق می افتد. این نوع لینک دهی هم برای مخاطب مفیدتر هست و به نوعی کار سئوکار را نیز آسان تر می کند. البته باید توجه داشت که می توان به موارد مشابه از سایر  دسته بندی ها که ممکن است مقاربت موضوعی داشته باشند نیز اتفاق افتد. با این روش شبکه سازی داخلی نیز به نوعی در حال انجام است.

  • انکرتکست در لینک سازی

    عنصر مهم در لینک داخلی استفاده صحیح از انکرتکست می باشد. استفاده بهینه از انکرتکست در لینک سازی درون سایت و هدایت مستقیم کاربر و ربات از طریق لینک دهی به کلمات کلیدی متناسب با صفحه هدف یا اشاره به موضوع اصلی صفحه روش بسیار مناسبی است. البته استفاده از کلمات مترادف برای لینک دهی و درک بهتر ربات های جستجو از موضوع برگه نیز پیشنهاد می شود. در انتخاب انکرتکست برای لینک دهی داخلی باید توجه داشت که کلمات انتخاب شده مربوط به صفحه هدف داشته باشد و از کلمات مربوط به سایر صفحات نباید برای این کار استفاده کرد.

  • استفاده از ویژگی های مختلف لینک سازی

    استفاده از ویژگی هایی نظیر عنوان لینک برای درک بهتر موتورهای جستجو از موضوع صفحه هدف بسیار سودمند هست. یکی دیگر از ویژگی های لینک ها نحوه انتقال کاربر می باشد که بایستی این انتقال به درستی صورت پذیرد.  در صورتی که مطلب جدید در ادامه مطلب فعلی هست صفحه جدید می تواند در همان صفحه باز شود و اگر موضوعی متفاوت با صفحه اولیه است پیشنهاد می گردد که در صفحه دیگری باز شود.

اشتباهات رایج و مشکلات در لینک سازی داخلی

در این قسمت می خواهیم به اشتباهات رایج و یا مشکلاتی که ممکن است در فرایند لینک سازی داخلی پیش آید اشاره ای داشته باشیم، و در مقاله ای دیگر به نحوه رسیدگی و حل مشکلات در لینک سازی داخلی خواهیم پرداخت.

لیست مشکلات موجود در لینک های داخلی

  • استفاده از لینک شکسته Broken internal link
  • لینک دهی به صفحات ریدایرکت شده
  • صفحات بدون لینک یا Orphan page
  • لینک دادن با انکرتکست اشتباه
  • لینک سازی اشتباه به صفحات کم اهمیت
  • استفاده زیاد از لینک سازی داخلی صفحه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *